Vitesse'63 behoudt ongeslagen status met monsterzege

VOETBAL - Met een ruime 8-0 zege op Tiendeveen heeft Vitesse'63 uit Koekange de ongeslagen status in de 4e klasse D behouden. Doordat naaste concurrenten VHK en Wildervank hebben verloren is de ploeg van trainer Klaas Mijnheer tevens uit te lopen in de stand.

In de eerste minuut van de wedstrijd leek Vitesse'63 de zege al in te luiden, maar de vroege goal van Johnny Schuttevaar werd afgekeurd om buitenspel. Vervolgens duurde het tot de 25e minuut tot de echte openingstreffer viel. Sander van Dijk tekende voor de treffer, en ook zijn vrije bal van een minuut later eindigde in het net. Vlak voor rust maakte Jeroen van den Berg de 3-0.

Na rust schoot de thuisploeg pas echt met scherp. Lars Heuvelman, Aron Westert (2x) en Jeroen van den Berg (hattrick) bepaalden de eindstand op 8-0. Dat had eveneens meer kunnen zijn, maar een treffer van Mark van der Linde werd ook afgekeurd.

Stand

Door de zege staat Vitesse'63 met 30 punten uit 12 wedstrijden bovenaan. De ploeg van Mijnheer won 9 keer en speelde 3 keer gelijk. En verloor dus nog niet. Naaste concurrenten VHK en Wildervank gingen vandaag wel onderuit. VHK verloor met 2-1 van SJS en Wildervank ging met 1-5 onderuit tegen Angelslo. Hierdoor is het gat met VHK opgelopen naar 7 punten.

Lees ook:

- Uitslagen en standen in het zaterdagvoetbal

- ACV op alle fronten afgetroefd door Staphorst

- DZOH en Drenthina boeien publiek pas de laatste tien minuten

- Minimale zege voor Noordscheschut

- HZVV klopt koploper in beste seizoenswedstrijd

- Borger zonder puntverlies naar winterstop

Deel dit artikel: