Cassata #15: Lachgasverbod, wonderlijke redding in Coevorden en theaterdier Rosa da Silva

De Cassata-podcast van deze week (Rechten: RTV Drenthe)
De Cassata-podcast van deze week
Is een lachgasverbod bittere noodzaak of toch overdreven? Richard Korteland, burgemeester van Meppel, wil zo'n verbod dolgraag en wel zo snel mogeijk. VVD-kamerlid Erik Ziengs twijfelt aan de manier waarop.
Apetrots zijn ze bij de brandweer Coevorden, over de wonderbaarlijke redding van het 5-jarige knulletje. De Drents-Portugese kleinkunstenaar Rosa da Silva over haar nieuwe theaterprogramma, en speciale tafelgaste is Ali Edelenbosch, want 1 januari stopt ze als voorzitter van Stichting Het Drentse Landschap.

Onderwerpen

01.07: Lachgasverbod van kabinet is schieten met kanon op mug, vindt de VVD, maar de burgemeester van Meppel wil dat verbod maar wat graag, en snel ook
03.48: Voorzitter Ali Edelenbosch was liever nog een tijdje doorgegaan bij Stichting Het Drentse Landschap, 'maar het kussen moest toch eens opgeschud'
09.20: Debat over lachgasverbod met VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs en burgemeester Richard Korteland van Meppel
23.38: Bevelvoerder Johan Beenen van de Brandweer Coevorden over de succesvolle reddingsoperatie van 5-jarige Kenan, die urenlang onder puin lag van ingestorte grillroom: 'kroon op ons werk'
25.58: Het grote belang van Stichting Het Drentse Landschap in 85 jaar tijd, met vooral de laatste jaren een gewijzigde rol, volgens scheidend voorzitter Ali Edelenbosch
30.20: Emoties en ontlading bij vrijwillige brandweer van Coevorden en Schoonebeek, na levensreddend werk in Coevorden: Een fraai staaltje werk van 130 hulpverleners.
38.40: Tien geheime verwilderde Edelenboschjes in Drenthe, hoe zit dat?
47.37: Het Radioforum over omstreden actie van Farmers Defence Force, het schrappen van natuurgebieden, lachgas, TT Taks en Voedselbank
1.09.57: Kleinkunstenaar Rosa da Silva uit Klazienaveen alvast in kerstsfeer met soloshow in Machinefabriek Groningen
1.11.03: Welke opdracht geeft Ali Edelenbosch haar opvolger bij Stichting het Drentse Landschap mee?
1.14.03: Een avondvullend theaterprogramma maken vreet tijd, en daarom speelt de Drents-Portugese Rosa da Silva komend zomer niet mee met Pauperparadijs in Veenhuizen. Want op 8 november 2020 is de première gepland van haar solovoorstelling

Presentatie:

Margriet Benak

Gasten

Ali Edelenbosch, speciale tafelgast
Erik Ziengs, VVD-Tweede Kamerlid
Richard Korteland, burgemeester Meppel
Johan Beenen, bevelvoerder brandweer Coevorden
Agnes Mulder: CDA-Tweede Kamerlid
Willemien Meeuwissen: VVD-Statenfractievoorzitter
Cassata #15: Lachgasverbod, wonderlijke redding in Coevorden en theaterdier Rosa da Silva

Abonneer je op deze podcast

De Cassata-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.
Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.
Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.
Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.
FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.
Oerend HarTT: In deze vierdelige serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.