FC Emmen thuis weer de baas: 2-0 tegen Sparta

VOETBAL - FC Emmen heeft de vijfde zege van het seizoen behaald en weer gebeurde dat in de eigen Oude Meerdijk. Sparta, de ploeg die in 2018 nog werd verslagen in de finale van de play-offs, delfde opnieuw het onderspit. De Drentse club won met 2-0.
Door de zege klimt FC Emmen naar plek 13, met 18 punten uit 17 duels. Het gat naar de voorlaatste plek in de eredivisie is nu vijf punten. ADO Den Haag staat namelijk 17e met 13 punten. RKC staat laatste met 8 punten.
Twee penalties in de eerste helft beslisten het duel. Peña maakte de 1-0 en aanvoerder Michael de Leeuw scoorde de tweede strafschop. In de tweede helft had de score nog wel veel hoger kunnen uitvallen, maar Chacon en De Leeuw raakten de paal en schoten van Peña (voorlangs) en Kolar (geblokt) leverden geen treffer op.
Sparta begon furieus aan het duel in Emmen, maar na een schot van afstand (Rayhi op doelman Telgenkamp) en twee corners ging de Rotterdamse storm liggen. FC Emmen nam het initiatief over en gaf deze de gehele wedstrijd niet meer uit handen.

- Stem nu: Wie was de beste Emmenaar tegen Sparta?