De week van Drenthe: nasleep explosie Coevorden en twaalf jaar geëist voor wurgen vrouw

De explosie die grillroom Ali Baba in Coevorden vorige week zaterdag verwoestte, is het gevolg van een ongeval. Opzet was er niet in spel. Dat concludeerde de politie woensdag na uitgebreid sporenonderzoek. Kenan, de 5-jarige zoon van eigenaar Mahmoud Hasan, is inmiddels weer thuis. Hij lag na de explosie vijf uur lang onder het puin.
Peter R. (56) uit De Groeve hoorde afgelopen dinsdag twaalf jaar cel eisen voor het wurgen van zijn vrouw Marion. Hij wurgde haar volgens het Openbaar Ministerie in een opwelling, nadat zij in juni dit jaar had aangekondigd dat ze bij hem wilde. Volgens het OM is sprake van doodslag.
Negen Drentse gemeenten geven Cosis-cliënten langer de tijd om op zichzelf te gaan wonen. De 64 mensen met psychiatrische problemen zouden binnen zes maanden vanuit een beschermd wonen-situatie op zichzelf moeten, bepaalden de gemeenten eerder. Na protest vanuit de zorginstelling werd de termijn vrijdag verlengd naar een jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.