Topper Hoogeveen-Leonidas gestaakt om ongeregeldheden

Opstootje tijdens tweede helft Hoogeveen - Leonidas (Rechten: RTV Drenthe)
Opstootje tijdens tweede helft Hoogeveen - Leonidas
VOETBAL - De topper in de hoofdklasse A tussen Hoogeveen en Leonidas is vroegtijdig gestaakt na ongeregeldheden. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan en kregen spelers en begeleiders het met elkaar aan de stok op het veld. Hoogeveen stond op dat moment met 1-0 voor.
Hoogeveen is de trotse koploper in de hoofdklasse en ontving vandaag nummer drie Leonidas op eigen veld. In de eerste helft waren de blauwhemden de betere en kwamen via Jearl Margaritha na een kwartier spelen op voorsprong.

Overtreding op Zwikker

In de tweede helft keerde het tij en werd Leonidas gevaarlijk. Ondanks enkele kansen voor de Rotterdammers, bleef de minieme voorsprong van Hoogeveen intact. Een paar minuten voor tijd vormde een overtreding op Björn Zwikker, die een tik in zijn nek kreeg, de inleiding voor het vroegtijdige einde van de wedstrijd.

'Massale vechtpartij'

"Ik floot voor een overtreding, waarna beide spelers in een opstootje verzeild raakten", vertelt scheidsrechter Jules Nelissen. "Ik deelde twee gele kaarten uit en de situatie leek aanvankelijk gesust, maar uiteindelijk ontstond een massale vechtpartij. Daarop besloot ik de wedstrijd te staken. Het ging daarna maar door, ook in de catacomben. Er was geen mogelijkheid om de wedstrijd te hervatten."

KNVB beslist

Wat er met het restant van de wedstrijd gaat gebeuren, is op dit moment nog onduidelijk. De KNVB zal zich over de beelden buigen en een beslissing nemen.

Koppositie kwijt

Hoogeveen is de koppositie nu kwijt. JOS/Wategraafsmeer won thuis met 3-0 van Alcides en neemt de eerste plek over. Hoogeveen staat tweede, op twee punten. De ploeg van trainer Nico Haak heeft de uitslag van het duel met Leonidas echter nog tegoed en bovendien wacht een inhaalwedstrijd tegen RKVV Velsen.