LEO wint tumultueus duel: Scheidsrechter schopt speler

Scheidsrechter geeft speler een schop bij Steenwijk - LEO (Rechten: ANP)
Scheidsrechter geeft speler een schop bij Steenwijk - LEO
VOETBAL - Bij de wedstrijd tussen Steenwijk en LEO uit Loon vond gisteren een opmerkelijk incident plaats. Scheidsrechter Martin Frankena schopte een speler van Steenwijk.
Frankena doet zijn verhaal in De Stentor. Hij erkent een schoppende beweging te hebben gemaakt, nadat hij speler Jarno Muis een rode kaart gaf. De scheidsrechter baalt van zijn actie. "Het kan maar zo zijn dat de bond mij twee maanden schorst", zegt hij tegen de krant.
Volgens Frankena ging Muis op zijn tenen staan. "Dat deed gigantisch pijn. Want ik heb al vreselijk veel last van mijn hamstring. Dus gaf ik hem een schop. Dat mag natuurlijk niet, en een straf van de bond zou ik kunnen snappen. Maar ach, ik ben ook maar gewoon een jongen van de straat."
Hij heeft kort na de wedstrijd de KNVB gebeld om verslag uit te brengen van het voorval.

LEO wint wel

Even leek het duel te worden gestaakt, maar na overleg tussen beide ploegen en de scheidsrechter werd het duel toch uitgespeeld. LEO won met 3-2, waardoor de ploeg van trainer Heiko van den Berg afstand neemt van de degradatieplekken.

Bekijk nu: Aflevering 17 van Onze Club, met vijf samenvattingen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.