Van Gogh schilderij is weer 'thuis' in Assen

De 'Onkruid verbrandende boer' van Van Gogh (Rechten: Drents Museum)
De 'Onkruid verbrandende boer' van Van Gogh
Het recent aangekochte schilderij 'onkruid verbrandende boer (1883)' van Vincent van Gogh zal vanaf morgen voor het grote publiek in het Drents Museum te zien zijn. Het werk zal tentoongesteld worden in de expositie Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 die loopt tot en met 22 maart 2020. Vanmiddag is de Van Gogh gepresenteerd in het Drents Museum.

Thuis

Het schilderijtje van Van Gogh werd door het Drents Museum en het Van Gogh Museum gekocht voor 2,8 miljoen euro. Direct na de aankoop vertelde Harry Tupan, directeur van het Drents Museum: "Er zijn tot op heden vijf schilderijen uit de periode dat Van Gogh in Drenthe was, bekend. Daarvan zijn er drie in Amsterdam, eentje hier in Drenthe en er was er een in particulier bezit. Dit laatste schilderij hebben we nu gekocht. Vincent komt weer thuis."
Morgen is het werk voor het eerst voor het publiek te zien. Het Drents Museum is daarom gratis geopend voor het publiek. De openingstijden zijn verruimd van 09.00 uur tot 19.00 uur.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.