Henk Kuipers komt toch naar de rechtbank

Henk Kuipers voelt zich toch goed genoeg (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
Henk Kuipers voelt zich toch goed genoeg
Henk Kuipers komt toch naar de rechtbank in Groningen. Dat zegt zijn advocaat Roy van der Wal. Vanochtend liet hij nog verstek gaan, omdat hij te ziek zou zijn.
Kuipers zou vandaag, morgen en woensdag voor de rechter verschijnen. Volgens Van der Wal heeft de oud-leider van No Surrender een navelbreuk opgelopen en moet hij woensdag met spoed geopereerd worden. "Gisteren sprak ik hem en hij geeft aan dat hij pijn heeft. Dus dit kan niet doorgaan", zei Van der Wal vanochtend tegen de rechter.

Terug naar gevangenis

Volgens de geïrriteerde officier van justitie houdt Kuipers zich met zijn afwezigheid niet aan de schorsingsvoorwaarden en moet hij daarom terug naar de gevangenis.
Advocaat Van der Wal moest voor vier uur vanmiddag een brief van de huisarts overleggen, waarin staat dat Kuipers' gezondheid inderdaad niet toereikend is om de zitting bij te wonen. Maar nu komt Kuipers dus alsnog.
Waarom hij nu wel kan komen, is onduidelijk. Om vier uur gaat de zitting verder.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.