Gouden handbalsters zijn terug: 'Medaille komt mooi in Emmen te hangen'

HANDBAL - De Nederlandse handbalploeg die afgelopen zondag wereldkampioen is geworden in Japan, is geland op Schiphol. De KLM-vlucht waarmee de handbalsters terugkwamen landde iets voor 4.30 uur op de luchthaven.

De handbalvrouwen, met speelster Merel Freriks en assistent-bondscoach Harry Weerman uit Emmen, veroverden voor het eerst de wereldtitel. De ploeg greep het goud door in een zinderende finale van het WK in het Japanse Kumamoto Spanje te verslaan. Het verschil was één doelpunt: 30-29.

"Deze hangt mooi in Emmen straks, naast de bronzen medaille van vorig jaar", zegt Freriks terwijl ze glimlachend haar gouden plak omhoog houdt. De oud-E&O-speelster kijkt terug op een wisselvallig toernooi. "Met mooie momenten en minder mooie momenten. Zelf heb ik ook heel wisselvallig gespeeld. Maar ik ben heel blij dat ik erbij mocht zijn. Ik heb genoten van de halve finale en de finale."

Freriks beseft nog niet goed dat ze echt wereldkampioen is. "Dit maak je bijna nooit mee. Het voelt nog een beetje onwerkelijk. Maar door alle mensen hier op Schiphol besef je het wel wat meer."

Sportploeg van het Jaar

De handbalsters, die zich met de wereldtitel ook meteen hebben geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar, kunnen zich gaan opmaken voor een feestje. Sportkoepel NOC*NSF maakte maandag bekend dat de ploeg alsnog is genomineerd voor sportploeg van het jaar. Het sportgala vindt morgen plaats in Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
Merel Freriks E&O handbal
Deel dit artikel: