Rijk maakt 85 miljoen vrij voor aanleg Nedersaksenlijn

Nedersaksenlijn
De route van de Nedersaksenlijn loopt van Groningen naar Twente © RTV Drenthe
Het Rijk heeft 85 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanleg van de eerste fase van de Nedersaksenlijn. Dat is de spoorlijn die van Groningen naar Enschede moet lopen, via Emmen.
Met het geld, dat afkomstig is uit de compensatiegelden voor de aardgaswinning, wordt het spoor tussen Veendam en Stadskanaal doorgetrokken. Deze verbinding moet in 2026 klaar zijn, laat de Stichting Nedersaksenlijn weten.
"Dit is een flinke eerste stap voorwaarts voor het verbeteren van de leefbaarheid van de Gronings-Drentse Veenkoloniën, Westerwolde en Zuidoost-Drenthe", zegt een woordvoerder van de Nedersaksenlijn.
Voorzitter Melle Mulder van de stichting zegt blij te zijn met de toezegging van het kabinet: "Dit is een goede eerste stap op weg naar totale realisatie van de Nedersaksenlijn."
De bouwplannen voor het traject Veendam-Stadskanaal zijn klaar. Voor de verbinding Stadskanaal-Ter Apel-Emmen wordt dit jaar met de planontwikkeling gestart.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.