Water Natuurlijk verder zonder BBB in coalitiebesprekingen Noorderzijlvest

Noorderzijlvest
het hoofdkantoor van Waterschap Noorderzijlvest © Google Streetview
De besprekingen voor een nieuwe coalitie in Waterschap Noorderzijlvest gaan verder met Water Natuurlijk, PvdA, Student en Water, Geborgd Natuur en de combinatie Geborgd Ongebouwd, VVD en CDA.
De eerste voorkeur van informateur Cora-Yfke Sikkema, mét daarin de BoerBurgerBeweging (BBB), is vanwege 'te veel inhoudelijke verschillen' afgevallen.

Water Natuurlijk grootste partij

Bij de Waterschapsverkiezingen werd Water Natuurlijk (6 zetels) de grootste partij, gevolgd door de BBB met 4 zetels. Sikkema sprak de voorkeur uit om de verkiezingswinnaars samen te laten werken in een nieuw bestuur. Dat moest gebeuren met PvdA, Geborgd Natuur en Student en Water, maar die optie is dus van de baan.
Na de meivakantie gaan de besprekingen met de nieuwe rits partijen verder onder leiding van formateur Ton Baas. Hij is waarnemend burgemeester geweest in diverse Drentse en Friese gemeenten en was verder oud-gedeputeerde in die laatste provincie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.