Protest bouwers en boeren: zo zag het er vanochtend uit

Trekkers, vrachtwagens, auto's en busjes. Boeren én bouwers trekken vandaag samen op in hun protest tegen het stikstofbeleid. In het hele land zijn acties, en in Drenthe zijn de wegen volgelopen.
Een deel van de boeren gaat over de N33 richting de Duitse grens. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op de N33 vanuit Assen richting Veendam opgehouden wordt. Bij de rotonde in Gieten ziet dat er zo uit:
Op verschillende plekken in Drenthe staat het verkeer dus vast. Verslaggeefster Josien Feitsma meldt dat er door de acties ook verschillende ongelukken zijn ontstaan:
De boeren en bouwers zijn het niet eens met het stikstofbeleid. Het voorlopige akkoord dat gisteravond werd gesloten verandert daar niets aan, volgens deze actievoerders:
Ook Duitse boeren en bouwers protesteren mee. Ze doen dit om hun Nederlandse collega's in de grensregio bij te staan en een hart onder de riem te steken.
Duitse boeren rijden ook mee (Rechten: De Vries Media)
Duitse boeren rijden ook mee

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.