Veelplegersmaatregel voor 43-jarige nepcollectant in Assen

230426_collectebus
Iemand geeft gul aan een collectant © ANP
Voor het oplichten van vier oudere mensen heeft een 43-jarige veelpleger uit Assen een Inrichting Stelselmatige Daders-maatregel opgelegd gekregen. Deze ISD-maatregel betekent dat de man een behandeltraject binnen de gevangenis krijgt dat twee jaar duurt.
De man werd eind december opgepakt toen hij collecteerde voor een goed doel: het Leger des Heils. Maar daarvoor werd op dat moment niet gecollecteerd. De buurtbewoners roken onraad en belden de politie. De Assenaar was nog maar net enkele dagen op vrije voeten en had er net een celstraf van acht maanden op zitten voor oplichting.

Foto's

De toenmalige Groninger had ook destijds gecollecteerd met een geprepareerde collectebus. Toen zamelde hij geld in voor de Maag Lever Darm Stichting. Hij wilde in Assen niet vertellen hoe hij aan de collectebus kwam. Mogelijk nam hij zijn oude bus van stal. De buurtbewoners maakten foto's van de man, waardoor hij opnieuw kon worden opgepakt.
De man heeft een strafblad van vijftien kantjes. Vele behandelingen hadden tot nu toe geen succes. Een veelplegerstraject moet nu een einde maken aan zijn verslavingsproblemen en de voortdurende terugval in de criminaliteit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.