TT Taks in Assen gaat door: 3 euro toeristenbelasting met TT

De TT Taks in Assen komt er defintief. Een raadsmeerderheid stemde er vanavond mee in. Dat betekent dat tijdens de TT de toeristenbelasting naar 3 euro gaat.

De gemeente wil met de tijdelijk verhoogde toeristenbelasting voor vier nachten 250.000 euro extra binnenhalen. Dat houdt in dat de toeristenbelasting van 1,35 euro komend jaar opgeplust wordt met 1,65 euro tijdens de TT.

Buitensporig

De uitbaters van de TT campings zijn er fel op tegen. Ze vinden de tijdelijke verhoging 'buitensporig' en zijn bang dat daardoor TT-gasten uit Assen worden weggejaagd. Ze hebben er ook grote moeite mee dat ze verplicht worden het aantal gasten op hun camping te registreren. Ze zeggen dat ze geen personeel hebben voor een registratiesysteem.

Het is de eerste keer dat Assen deze extra toeristenbelasting met de TT invoert. De tijdelijke verhoging komt in plaats van een algemene verhoging van 1 euro extra, die het college eerst wou doorvoeren. Maar daar waren hotels, recreatiepark Witterzomer, horeca en middenstand in Assen fel tegen. De TT-taks is daar nu voor in de plaats gekomen. De wethouder zegde toe dat er een evaluatie komt met de betrokken partijen.

Stadspartij PLOP, CDA, 50PLUS en LijstDeen stemden tegen de TT Taks.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen toeristenbelasting TT TT Taks
Deel dit artikel: