Toekomst galerijflat De Arend nog onzeker, eerst onderzoek naar opknapbeurt

Woningcorporatie Domesta heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele sloop of renovatie van galerijflat De Arend in Hoogeveen. Domesta zit in haar maag met de stijgende bouwkosten en wil eerst extra onderzoek doen naar de toekomst van de flat.
Flat De Arend werd gebouwd in 1965. In 2010 besloot Domesta de flat grondig aan te pakken. Sloop leverde destijds veel weerstand op onder de bewoners van de 99 appartementen op elf verdiepingen. Verzet was er met name vanwege de angst voor hogere huren. Het besluit werd uitgesteld.

Tocht en geluidsoverlast

Afgelopen jaar is er opnieuw onderzoek gedaan naar de toekomst van de galerijflat. Tocht en geluidsoverlast zijn de belangrijkste klachten van de bewoners, die overigens wel zeggen er prettig te wonen.
Sloop en nieuwbouw of een grondige renovatie blijkt momenteel te duur. Domesta vindt deze opties niet verantwoord bij de huidige bouwkosten. Samen met de bewoners en bureau KAW wil de woningcorporatie een alternatieve duurzame oplossing vinden, waarbij de woonlasten zo laag mogelijk blijven.
Domesta zegt het 'heel vervelend' te vinden voor de bewoners dat er nu nog geen duidelijkheid is. De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland in 2022/2023.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.