Al twintig ondernemers steunen terugkeer van Het Pauperparadijs

Tijdens de première van Het Pauperparadijs (Rechten: RTV Drenthe/Petra Wijnsema)
Tijdens de première van Het Pauperparadijs
Al twintig ondernemingen steunen de terugkeer van het theaterspektakel Het Pauperparadijs. Door 2500 euro in te leggen, kunnen zij lid worden van de stichting Vrienden van Het Pauperparadijs. De stichting werd opgericht door ondernemer Bert Pathuis.

'Veel te bieden'

Pathuis legt uit dat de terugkeer van Het Pauperparadijs bedrijven veel kan bieden: "Het is een culturele verrijking van de buurt, maar ook zoiets als vip-arrangementen voor klanten zijn krachtige communicatiemiddelen voor organisaties."
Roland Rozenbroek van het Resort Hof van Saksen Drenthe, één van de twintig bedrijven die de stichting al steunt, vertelt: "We juichen dit initiatief zeer toe. Een mooie manier om grootschalig theateraanbod in de regio te verankeren."
Andere ondernemingen die de stichting al steunen zijn Brouwerij Maallust, Meer-Advies en Van Nisselroy Interim Consultants.

Kaartverkoop

Als er voor 1 januari 2020 in elk geval 20.000 kaarten voor het theaterspektakel verkocht zijn, keert Het Pauperparadijs komende zomer terug naar Veenhuizen. Laatst vertelde producent Wolter Lommerde al dat bijna de helft van het benodigd aantal kaarten verkocht was.
De voorstelling, die in Veenhuizen en Koninklijk Theater Carré speelde, trok tussen 2015 en 2018 maar liefst 130.000 bezoekers. Hierin staat de roemruchte geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid centraal.

Lees ook: