Noordscheschut in tumultueus duel langs PKC'83

VOETBAL - Noordscheschut heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. In Groningen werd PKC'83 met 2-1 verslagen. Bij de Groningers haalden twee keepers het einde van de wedstrijd niet.
Door de overwinning verkleint Noordscheschut de achterstand op koplopers Blauw Wit'34 en Oranje Nassau tot één punt en gaat de ploeg van trainer Marc van Meel als de nummer drie van 1E de winterstop in.

Bekijk nu online: Aflevering 18 van Onze Club met een samenvatting van dit duel

De omstandigheden waren zwaar op sportpark De Kring in Groningen. Een moeilijk bespeelbaar veld, dat een uur voor aanvang van de wedstrijd nog een regenbui moest verwerken en een straffe wind, dwars over het veld. Toch zag het publiek een wedstrijd waar genoeg gebeurde.
Noordscheschut kwam, na twintig minuten, goed weg toen Bryan Inge een vrije bal op de lat schoot. Aan de andere kant kon Noordscheschut net niet profiteren van slecht uitverdedigen van de thuisclub. De Peizerweg Kring Combinatie kreeg de betere kansen in de eerste helft, maar kwam vlak voor rust op achterstand. Een slim balletje van Nick Koster, werd door Jos Kroezen op waarde geschat, zodat Noordscheschut met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Niet wakker

Lang konden de Drenten niet genieten van de voorsprong. Amper 30 seconden waren er gespeeld in de tweede helft toen het scorebord alweer op 1-1 sprong. Bryan Inge stond niet te slapen en maakte de gelijkmaker. Zijn schot werd nog van richting veranderd, waarna de bal, tergend langzaam, over de doellijn rolde.
Na een botsing tussen PKC doelman Ben Meedendorp en Nick Koster kon eerstgenoemde niet verder en moest vervangen worden. Reservedoelman Bjorn Groninger stond amper onder de lat, toen ook hij in botsing kwam, dit keer met Rijnald Vos. Ook Groninger kon niet verder, waarna speler Giovanni Salvo de keepershandschoenen aantrok. Bijna direct wist Noordscheschut van de verwarring in de Groninger defensie te profiteren kopte Nick Koster de 1-2 binnen.

Alles of niets

In de slotfase speelde PKC'83 alles of niets. De thuisclub gooide iedereen naar voren, kreeg een paar kansen, maar Noordscheschut sleepte de drie punten uit het vuur en kan nu richten op Protos Weering.