DOS'46 walst na rust over Tempo heen

Time-out voor DOS46 tegen Tempo (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Time-out voor DOS46 tegen Tempo
KORFBAL - DOS'46 heeft 2019 met een goed gevoel afgesloten. In eigen huis was de ploeg van coach Pascal Zegwaard met 26-12 te sterk voor promovendus Tempo. Halverwege bedroeg de marge slechts twee punten (11-9), maar na rust liet DOS geen spaan heel van Tempo.
Door de overwinning houden de Nijeveners uitzicht op de vierde plaats in de Korfbal League. Die positie geeft, aan het einde van het seizoen, recht op deelname aan de play-offs om de landstitel. DOS staat nu vijfde, met drie punten achterstand op nummer vier KZ.

Kleine voorsprong

In een gelijkopgaande eerste helft nam DOS halverwege het eerste bedrijf een kleine voorsprong. De thuisclub leek met drie treffers voorsprong te gaan rusten, maar in de slotseconden verkleinde Tempo de achterstand tot twee punten.

Geen maat

Na rust stond er, aanvallend en verdedigend, geen maat op de ploeg uit Nijeveen. Alles wat voor rust uit de korf rolde, viel na rust wel goed. En omdat DOS ook uitstekend bleef verdedigen groeide de voorsprong al snel naar tien punten.

Geconcentreerd

Pas halverwege de tweede helft wist Tempo voor het eerst na de pauze te scoren. De achterstand was toen al veel te groot. In de slotfase liep een geconcentreerd spelend DOS verder uit en won het met veertien treffers verschil. Pascal Frieswijk scoorde de laatste treffer voor de Drentse formatie in 2019.
Jelmer Jonker werd topscorer met zes treffers. Nienke Hintzbergen scoorde vijf keer. Op 4 januari hervat DOS de Korfbal League met een thuiswedstrijd tegen Fortuna.