In beeld: Kerstshow met paarden in Exloo

In Hippisch Centrum Exloo werd dit weekend een speciale kerstshow gehouden. Fotograaf Kim Stellingwerf maakte bovenstaande fotoserie.

De kerstshow is bedoeld voor ouderen die eenzaam zijn en weinig buiten de deur komen. Volgens de organisatie is eenzaamheid onder ouderen een groot maatschappelijk probleem. Hippisch Centrum Exloo organiseerde deze show met paarden, omdat veel ouderen in hun jeugd in aanraking zijn geweest met paarden. "Hun vaders werkten vroeger met paarden, ze mochten een rondje rijden op de Belg van de buurman, of de schillenboer kwam aan huis met de kidde voor de kar. Allemaal herinneringen die vaak heel dierbaar zijn."

Registratie op TV Drenthe

Kon je niet bij deze kerstshow zijn, of ben je heel benieuwd naar de beelden, kijk dan op Eerste en Tweede Kerstdag naar RTV Drenthe. De eerste uitzending is woensdag om 19.13 uur op TV Drenthe. Het programma wordt die avond meerdere keren herhaald. Op Tweede Kerstdag kun je het programma 's ochtends en 's avonds nog meerdere keren bekijken. De complete tv-gids vind je hier.

Meer over dit onderwerp:
paarden inbeeld Exloo Kerstshow Exloo
Deel dit artikel: