De Week van Drenthe: Henk Kuipers toch aanwezig bij rechtszaak en de boeren protesteerden

De gemeente Assen komt onder preventief toezicht van de provincie Drenthe. De gemeente heeft de begroting namelijk niet op orde en moet daarom een grote greep in de reserves doen om het gat te dichten. De provincie is er niet van overtuigd dat Assen de komende jaren haar huishoudboekje weer op orde krijgt en stelt daarom het toezicht in.
Boeren gingen woensdag opnieuw de weg op om te protesteren. En dat zorgde de hele dag door voor lange files. Ook de grens bij Zwartemeer en Coevorden was tijdelijk dicht. Ondanks alle overlast hadden de meeste automobilisten begrip voor de acties
Ondernemer Albert T. uit wordt verdacht van poging tot doodslag, het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en van vernieling. De 49-jarige ondernemer is begin deze week opgepakt in Meppel. Daar zou T. iemand hebben aangevallen op het terrein dat hij eerder zelf huurde aan de Hesselterlandweg. Het zou gaan om een medewerker van de huidige eigenaar van het terrein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.