Ondernemers Rolderstraat Assen blij met camera's

Ondernemers in de Rolderstraat in Assen zijn blij met de installatie van twee camera's. De camera's zijn opgehangen omdat er door ondernemers en omwonenden in de straat veel overlast wordt ervaren. Ook was er aan het eind van de zomer een aantal heftige geweldsincidenten.

De camera's zijn halverwege de straat opgehangen aan een lantaarnpaal. Vlak naast de bakkerij van Amir Alsady. "Ik vind het goed dat er camera's hangen", zegt Alsady. "Al is het de laatste drie, vier maanden ook al een stuk rustiger hier. Ik denk dat de hangjongeren zich niet zoveel van die camera's aantrekken, maar drugsdealers zullen nu toch wel ergens anders heen gaan."

De gemeente Assen en de politie zijn al langer bezig om de Rolderstraat leefbaarder te maken. Deze zomer werd er een tijdelijk politiebureau, dat inmiddels weer gesloten is, in de straat geopend en was er meer toezicht. Begin november kondigde gemeente nog meer maatregelen aan. Naast het cameratoezicht is er een samenscholingsverbod ingesteld, ook mag de politie preventief fouilleren.

Deel dit artikel: