Kans op volledig herstel Anco Jansen minimaal

Anco Jansen in actie tijdens zijn laatste wedstrijd in het eerste (Rechten: Hollandse Hoogte / Cor Lasker)
Anco Jansen in actie tijdens zijn laatste wedstrijd in het eerste
VOETBAL - Het is nog maar de vraag in hoeverre Anco Jansen van zijn hardnekkige knieblessure herstelt. Sinds 21 april van dit jaar kwam Jansen slechts één keer in actie in het eerste elftal van FC Emmen. Begin november mocht de middenvelder vijf minuten voor tijd invallen tegen Vitesse (2-1 zege). De kans dat Jansen volledig herstelt, lijkt minimaal.
FC Emmen-trainer Dick Lukkien vindt het lastig om een verwachting uit te spreken. "We mogen daar ook niet te veel over zeggen vanwege de privacy", vertelt hij. "Maar Anco heeft een vervelende blessure die niet veel beter gaat worden. Het is zoals het is."

Niet elke dag op het trainingsveld

De captain van Emmen traint ook lang niet altijd mee met de rest van de ploeg. Toch verwacht Lukkien wel dat hij in de tweede seizoenshelft een beroep kan doen op Jansen. "Maar hij gaat niet alle resterende zestien wedstrijden spelen", weet Lukkien. "Ook zal hij niet elke dag trainen." Volgens Lukkien geldt dat ook voor het seizoen erna. "Hij moet een balans vinden qua belastbaarheid. Er zijn mensen die met pittige blessures hun carrière nog wel kunnen rekken, maar van Anco kun je dat nog niet zeggen."
Overigens gaat Jansen wel met de selectie mee op trainingskamp. FC Emmen vertrekt op 3 januari naar het Spaanse Estepona. Daar verblijft de club een week en speelt dan een oefenwedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.