Zeer grote brand legt deel natuurgebied Paaskamp in de as

Een brandweerman bestrijdt het vuur
Een brandweerman bestrijdt het vuur © Persbureau Meter
In natuurgebied Paaskamp in Witten is even na middernacht een natuurbrand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond een gebied van zo'n 300 bij 100 meter in brand.
Rond drie uur vannacht meldde de Veiligheidsregio Drenthe dat het vuur onder controle was. Ter controle bleef de brandweer nog aanwezig, deze ochtend komt nog een team ter plaatse dat gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding.
Er werd een NL Alert afgegeven vanwege rookontwikkeling. De brandweer riep omstanders op om weg te blijven en de bluswagens de ruimte te geven.

Geen uitbreiding meer

Volgens de woordvoerder stond de wind gunstig en was er daardoor geen kans op verdere uitbreiding. "De wind blaast het richting grasland. Alleen als de wind gaat draaien kan het een ander verhaal worden", zei hij vannacht.
De brandweer heeft zogeheten stoplijnen gecreëerd om de brand in te dammen. Brandweerlieden gingen zelf het veen niet in, omdat er een mogelijkheid is dat het vuur onder het veen zit.

Wegen afgesloten

Er werden verschillende wegen afgesloten om brandweerwagens de ruimte te bieden. Zo kon er geen verkeer over de Duikersloot, Hoofdweg en Witterweg in Bovensmilde.
Korpsen uit de verre omgeving zijn opgeroepen om de brand te blussen. Volgens de brandweer gaat het om het gebied vlakbij de schietbaan. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.
Zeer grote brand in natuurgebied Paaskamp

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.