Mike zorgt het hele jaar voor zijn gehandicapte zusje, hij werd beloond met een jeugdlintje

Niet alleen met Kerst bezig zijn met je naasten, maar het hele jaar door. Voor de 13-jarige Mike Vloo uit Emmen is het de normaalste zaak van de wereld.
Mike is een van de drie jongens die in november een jeugdlintje heeft gekregen van de gemeente Emmen. Die kreeg hij omdat hij veel zorgt voor zijn gehandicapte zusje. Hij doet vaak boodschappen, kookt en past op haar.

Vrijwilliger bij manege

Daarnaast is hij vrijwilliger op de manege. Elke woensdagavond is hij hier te vinden. Op de manege helpt hij bij de SPGE, een vereniging die mensen met een beperking leert paardrijden. "Ik zadel paarden op. Kinderen en volwassenen gaan dan paardrijden en ik help hen daarmee."
Voor Mike lijkt het allemaal heel gewoon. De gemeente Emmen vond het verhaal van Mike echter zo bijzonder, dat hij werd beloond met een jeugdlintje. Die is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een prestatie van groot belang hebben verricht.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.