Burgemeester legt vier jongeren die zich misdroegen in Rolde een gebiedsverbod op

De burgemeester legt vier gebiedsverboden op (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De burgemeester legt vier gebiedsverboden op
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft aan vier personen die zich gisternacht misdroegen in Rolde een gebiedsverbod opgelegd. De personen waren op een feest in de Hoofdstraat van Rolde.
"Er waren 1400 mensen binnen. In de zaak was het rustig, maar toen een grote groep naar buiten ging, is het geëscaleerd," legt burgemeester Anno Wietze Hiemstra uit. Vanavond is er weer een groot feest in Rolde, de vier personen met het gebiedsverbod mogen hier dus niet in de buurt komen. Mocht het nodig zijn, dan legt de burgemeester van Aa en Hunze nog meer gebiedsverboden op.
Signalen dat het weer uit de hand gaat lopen, zijn er niet volgens de burgemeester. Wel zijn er maatregelen genomen. "We hebben met de organisatie gekeken naar welke maatregelen er genomen kunnen worden voor het feest vanavond." Zo zijn er meer agenten op de been.
De politie deelde gisternacht meerdere boetes uit en twee mensen werden aangehouden omdat ze agenten beledigden en belaagden. Zo werd er met zwaar vuurwerk gegooid.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.