Vijf jongeren opgepakt na geweld tegen politie in Rolde

In Rolde zijn afgelopen nacht vijf jongeren opgepakt voor onder meer mishandeling van politieagenten. Het ging mis na een feest bij café Hofsteenge. Agenten werden door hen bekogeld met stenen, glas en zwaar vuurwerk, meldt een politiewoordvoerster.

Het was de tweede nacht op rij dat jongeren zich na het uitgaan tegen de politie keerden. In de nacht na Eerste Kerstdag was het ook onrustig en werden twee tieners uit Assen en Smilde opgepakt.

Mishandeling en belediging

Ook afgelopen nacht werden jongeren uit Assen opgepakt: het gaat om een jongen van 17 en mannen van 18, 19, 20 jaar. De jongste drie worden verdacht van mishandeling, de oudste van belediging van agenten. Ook is een 18-jarige man uit Rolde aangehouden. Die ging een horecagelegenheid in, terwijl hij daarvoor eerder een verbod had gekregen. Om welke kroeg het gaat, wil de politiewoordvoerster niet zeggen.

De vijf zijn allemaal in de cel gezet en de Roldenaar is inmiddels weer vrij. De jonge Assenaren worden vandaag verhoord.

'Onacceptabel'

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze noemt het geweld op Twitter 'ongelofelijk' en 'onacceptabel'. Hij had na het geweld op Eerste Kerstdag juist gebiedsverboden aan sommige jongeren uitgereikt om te voorkomen dat het afgelopen nacht opnieuw uit de hand zou lopen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
geweld politie Rolde arrestaties
Deel dit artikel: