Twee Emmenaren opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

De politie heeft twee Emmenaren van 40 en 25 jaar opgepakt op verdenking van internationale drugshandel.
Volgens de politie handelde de 40-jarige verdachte vooral in cocaïne. Ook zou hij geld dat is verdiend met de handel hebben witgewassen. De politie gaat ervan uit dat de Emmenaar betrokken is bij meerdere grote cocaïnetransporten, vooral vanuit Zuid-Amerika. De drugs werden daarna vanuit Nederland verder over Europa verspreid.
De politie stelt dat er met de handel 'grote geldbedragen' zijn gemoeid. Hoeveel geld de man uit Emmen ermee zou hebben verdiend, is niet duidelijk. Een politiewoordvoerder wil geen toelichting geven.
Later vanmiddag werd bekend dat een tweede verdachte, de 25-jarige man uit Emmen, is opgepakt. Waar hij precies van verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.
Vanochtend deed de politie invallen op verschillende plekken in Emmen:
40-jarige Emmenaar opgepakt bij internationaal drugsonderzoek

Contant geld en vuurwapens

Er zijn op in totaal negen plekken in Emmen invallen gedaan, meldt de politie. Dat gebeurde in vijf woningen, een garagebox aan De Dillen, een wasstraat aan De Flintstraat en een horecapand in de Hoofdstraat.
Daarbij zijn onder meer 'grote hoeveelheden' contact geld, meerdere auto's, tientallen telefoons, twee vuurwapens en munitie gevonden. Verder stuitten agenten op een aantal GPS-systemen, merkkleding en drugs.

Gekraakt communicatiesysteem

Het onderzoek naar de zaak liep al langere tijd. De politie werd hierbij gelopen via een gekraakt communicatiesysteem, dat veel door criminelen werd gebruikt. Gebruikers dachten onbespied met elkaar te kunnen communiceren via versleutelde telefoons.
De 40-jarige verdachte is vanochtend opgepakt en zit nu in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Ook de 25-jarige man zit nog vast. Beiden worden nog verhoord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.