Slotegraaf debuteert op NK met persoonlijk record

SCHAATSEN - Remo Slotegraaf (17) uit Peize heeft vanmiddag z'n debuut gemaakt op het NK afstanden in Thialf met een persoonlijk record op de 1.500 meter. Met zijn eindtijd van 1.52.16 verbeterde hij zijn persoonlijk record van 1.53.12 met bijna een seconde. Wel eindigde hij hiermee als laatste tussen alle grote mannen.

Slotegraaf kreeg afgelopen maandag te horen dat hij de zieke Kjeld Nuis mocht vervangen. De 17-jarige inwoner van Peize plaatste zich al eerder voor de Jeugd Olympische Spelen die volgende maand in het Zwitserse Lausanne worden verreden. "Het drong een paar dagen geleden pas echt tot me door toen Kjeld zich moest afmelden", zegt Slotegraaf tegen RTV Noord. "Toen heb ik al snel voor mezelf bepaald dat ik er van wou genieten. Dat ik dan ook nog een persoonlijk record mag rijden, dat is geweldig."

De Peizenaar keek meteen na zijn race al vooruit en was kritisch. "Ik begon te voorzichtig. Overal net even iets sneller, dat is de volgende stap."

De overwinning op de schaatsmijl in Thialf ging vanmiddag met overmacht naar Thomas Krol. Zijn tijd van 1.43.85 was de vijfde tijd ooit in Thialf. Patrick Roest werd tweede voor Koen Verweij.

500 meter Anice Das/Gerben Jorritsma

Anice Das reed eerder vanmiddag met 38.64 de achtste tijd op de 500 meter. Dat was haar snelste tijd dit seizoen. Wel moest de 33-jarige schaatsster uit Assen 0.89 van een seconde toegeven op Nederlands kampioene Jutta Leerdam. Zij won de kortste afstand in 37.75. Letitia de Jong werd tweede en juniore Femke Kok reed de derde tijd op de kortste afstand.

Gisteren kwam Gerben Jorritsma uit Diever al in actie op de kortste afstand. Hij reed met 35.70 de zestiende tijd van de dag. De overwinning bij de mannen ging met 34.37 overtuigend naar Dai Dai Ntab.

Zowel Das als Jorritsma komen morgen nog in actie op de 1.000 meter.

3.000 meter Imke Vormeer/Sterre Jonkers

Ook op de 3.000 meter konden de Drentse vrouwen geen potten breken. Marathonschaatsster Imke Vormeer uit Meppel werd met 4.11.54 elfde. Sterre Jonkers uit Emmen was slechts één-honderdste langzamer en werd twaalfde.

De Nederlandse titel op de 3.000 meter ging in 4.01.29 naar Esmee Visser. Irene Schouten won het zilver en het brons ging naar Carlijn Achtereekte.

Deel dit artikel: