Verbouwing van té kleine raadszaal Borger-Odoorn begint volgend jaar

Nieuwe raadzaal Borger-Odoorn
Een impressie van de nieuwe raadszaal achter de centrale hal © Gemeente Borger-Odoorn
De gemeente Borger-Odoorn verwacht medio volgend jaar te kunnen beginnen met de verbouwing van het gemeentehuis en de raadzaal. De raadszaal moet medio 2025 in gebruik genomen worden.
Het gemeentehuis is toe aan een flinke opknapbeurt. De gemeenteraad van Borger-Odoorn nam eind vorig jaar het besluit om vier tot zesenhalf miljoen euro vrij te maken om het gebouw aan de Hoofdstraat in Exloo te renoveren.
Het huidige gemeentehuis slurpt energie, de werkplekken zijn niet van deze tijd en de raadzaal is te smal en te tochtig. Ambtenaren klagen over het klimaat in het gemeentehuis, dat ook nog eens veel energie slurpt. Er komen nieuwe werkplekken, het gebouw wordt verduurzaamd en er komt een gloednieuwe raadzaal.
De raadzaal is in 2002 bewust klein gebouwd, vanwege het uitzicht van de buurvrouw. Nu heeft de gemeente het plan om een nieuwe zaal te bouwen, aan de achterzijde van de centrale hal met uitzicht op de binnentuin. DAAD Architecten uit Beilen kwam als beste uit de bus om de nieuwe raadszaal te ontwerpen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.