Eline Vedder uit Ruinerwold geïnstalleerd in de Tweede Kamer

Eline Vedder
Eline Vedder is vanaf vandaag Tweede Kamerlid © ANP
Eline Vedder uit Ruinerwold is vandaag geïnstalleerd in de Tweede Kamer. Ze legde samen met twee andere nieuwe Kamerleden, Eva Akerboom (Partij voor de Dieren) en Bart van den Brink (CDA), de eed en gelofte af.
"De commissie is tot de conclusie gekomen dat zij terecht benoemd zijn verklaard tot lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, en hebben besloten om ze toe te laten", liet Renske Leijten (SP) van de Commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven van de Tweede Kamer weten.

Drentse stem

Vedder volgt Kamerlid Jaco Geurts op, die volgende maand waarnemend burgemeester van Maasdriel wordt. Van den Brink van het CDA volgt Agnes Mulder op, ook zij nam afscheid van de Tweede Kamer. Mulder wordt per 1 juni de nieuwe directeur van VNO-NCW MKB Noord.
Met de komst van Vedder in de Tweede Kamer en het afscheid van Mulder blijft het aantal Drentse stemmen gelijk. "De stem van het Noorden, en de mensen op het platteland, is het eerste wat ik straks in mijn koffer stop", liet Vedder eerder al weten. Vanaf vandaag is Vedder gestopt als CDA-Statenlid, ook is ze geen bestuurslid meer bij LTO Noord.
Bekijk hieronder de beelden van installatie van Eline Vedder in de Tweede Kamer:
Eline Vedder geïnstalleerd in de Tweede Kamer
Mark Strolenberg van de VVD was even de enige Drent in het Parlement, maar heeft Vedder inmiddels welkom geheten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.