Remer ziet afvalrace EK met vertrouwen tegemoet

HANDBAL - Linkerhoekspeler van Hurry-Up Tim Remer (34) stapt op 2 januari van het nieuwe jaar met de nationale ploeg op het vliegtuig naar Zwitserland voor de laatste trainingsstage voor het Europees kampioenschap. De routinier was de afgelopen dagen met Oranje in Roemenië is nog altijd in de race om de EK-selectie te halen.

In Boekarest verloor Nederland, voor het eerst geplaatst voor het EK, van het thuisland. Op zondag werd met 28-26 afgerekend met Algerije. In laatstgenoemd duel maakte Remer drie doelpunten.

Ultieme doel

"Ik heb een goed gevoel over gehouden aan de trainingsstage in Roemenië", vertelt Remer. Na een ernstige knieblessure keerde hij vanuit Duitsland terug naar Nederland. Namens Hurry-Up in de BENE-League heeft Remer met succes zijn rentree gemaakt. "Het EK is en blijft het ultieme doel. Dit is wat ik wil."

De voorselectie van Nederland telt drie linkerhoeken. Naast basiskracht Jeffrey Boomhouwer moet Remer de concurrentiestrijd aangaan met jongeling Rutger ten Velde. " Ik stap met vertrouwen op het vliegtuig naar Zwitserland", zegt Remer. Op 3, 4 en 5 januari speelt de flankspeler van de Zwartemeerders oefenwedstrijden tegen Oekraïne, Zwitserland en Tunesië.

Vier afvallers

Van de huidige EK-selectie, 20 man groot, moet de bondscoach Erlingur Richardsson nog vier afvallers aanwijzen. Op 9 januari opent Oranje het eindtoernooi tegen Duitsland. In Trondheim treft Nederland ook Letland en titelhouder Spanje.

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up Tim Remer EK
Deel dit artikel: