Politie houdt opnieuw jongeren aan na kerstknokkerij in Rolde

De politie heeft vandaag opnieuw een aantal jongeren aangehouden in verband met de onrust tijdens Kerst in Rolde. Twee jongens van 18 en 17 uit Assen en één jongen van 18 uit Rolde zijn door de politie gearresteerd.

Eerder werden er in verband met de onrust zeven jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar aangehouden. Van hen zijn inmiddels vijf weer op vrije voeten. Twee 18-jarige jongens uit Assen zitten nog vast. Alle jongeren die tot nu toe zijn aangehouden, worden verdacht van geweld tegen politieagenten en openlijke geweldpleging.

Ruzie op straat

Tijdens de beide avonden van de kerstdagen organiseert Café Hofsteenge aan de Hoofdstraat traditioneel grote feesten. Op straat keerden verschillende jongeren zich tegen de politie. Agenten die toezicht hielden in de buurt van het feest, werden onder meer bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. De politie greep vanwege de agressieve sfeer in met wapenstokken en honden.

In de nacht van Eerste Kerstdag hield de politie een 17-jarig meisje en een 18-jarige jongen uit Smilde aan. De avond daarop was het weer raak en arresteerde de politie vijf jongens van 17, 18, 19 en 20 jaar uit Assen en Rolde. In totaal zijn er nu tien jongeren aangehouden in verband met de onrust.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 geweld politie Gemeente Aa en Hunze Rolde
Deel dit artikel: