Drie broers krijgen koninklijke onderscheiding in Meppel

Een bijzondere uitreiking vandaag in Meppel. Drie broers: Herman, Hendrik en Jacob Hoevenberg, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Ze ontvingen hun onderscheiding van burgemeester Richard Korteland. De uitreiking vond plaats in de kantine van de Meppeler Sport Club (MSC), tijdens de traditionele eindejaarsbijeenkomst van de club. "Het is heel speciaal dat deze drie broers een onderscheiding krijgen, als je nagaat dat ze zich al tientallen jaren vrijwillig inzetten voor de vereniging", zegt voorzitter Arjan Jonkers van MSC.

Vrijwilligerswerk

Herman (76), Hendrik (74) en Jacob (71) zijn al tientallen jaren actief bij MSC. Daar hebben ze verschillende vrijwilligerstaken op zich genomen. De broers hebben onder meer gewerkt als trainer, scheidsrechter en bij de bouw van een nieuwe tribune in de jaren tachtig. Ook verzamelen ze nog oud papier in voor de ziekenkas van de vereniging. De twee jongsten werken ook als vrijwilliger bij de Drentse Fiets4daagse.
De gemeente Meppel omschrijft de drie broers als 'zeer actieve en sociale mensen en een voorbeeld voor anderen voor wat betreft de wijze waarop zij de samenleving ten dienste staan'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.