Nieuwjaarsstunts in Drenthe: Tied Zat ontvreemdt Brabants beeld

Tied Zat nam het paard van een standbeeld uit Liempde mee (Rechten: Oudejaarsvereniging Tied Zat)
Tied Zat nam het paard van een standbeeld uit Liempde mee
Traditiegetrouw halen Drentse Oudejaarsverenigingen een Nieuwjaarsstunt uit. Oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied is helemaal naar Noord-Brabant gereden om tweederde standbeeld mee te nemen.
Uit Liempde, tussen Den Bosch en Eindhoven, nam de vereniging een deel van het beeld De Ploegende Boer mee. "Onze gedachte hierachter is dat wij de boeren willen steunen in hun strijd. De boer hebben wij in Liempde laten staan. Zo kan men zien als de regering haar plannen doorzet. Want een boer zonder vee, is een man zonder werk", laat de vereniging weten.

De Oliebol steelt stier uit Apeldoorn

In Vledder dook vannacht opeens een ijzeren stier op, die half december uit Apeldoorn verdween. Het 1.400 kilogram zware beeld stond daar op een industrieterrein. De stier van 2,5 meter hoog en 5 meter lang verdween binnen zes minuten en werd meegesmokkeld naar Drenthe. Op de plaats van het beeld, lieten de mannen van de Oliebol enkel een bord met de tekst 'Ik ga het ergens anders verstieren, tot volgend jaar' achter. De enorme stier werd afgelopen nacht onthuld aan bezoekers van een feest in café de Tippe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.