Jazz, natuur en mooi weer tijdens Draslanden Jazz

Jazzliefhebbers genieten van jazz tijdens een fietstocht in De Onlanden
Jazzliefhebbers genieten van jazz tijdens een fietstocht in De Onlanden © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Vier bands die op vier verschillende plekken het publiek willen laten meegenieten van jazzklanken. De tweede editie van het muziek- en fietsevenement Draslanden Jazz begint zonovergoten. Achttien kilometer wordt er in totaal door De Onlanden gefietst. Bij de tussenstops kunnen de deelnemers genieten van vier verschillende jazzbands.
"Het mooie is de combinatie van het gebied, de speciale locaties waar je normaal gesproken niet komt en de geweldige muziek. Die drie dingen bij elkaar, dat is uniek", is organisator Hans Wijnbergen enthousiast. Zo wordt er onder meer opgetreden in een café en bij het gemaal in Peizermade.
Er zijn ongeveer 150 deelnemers die meedoen aan het evenement. Zo'n 30 meer dan tijdens de eerste editie. "We verwachten dat het minstens zo leuk wordt", lacht Wijnbergen. "De bands zijn totaal anders dan vorig jaar, dus dat is ook leuk als je voor de tweede keer komt. Zo heb je toch een andere ervaring."
Jazz, natuur en mooi weer tijdens Draslanden Jazz
In café Het Rode Hert in Roderwolde klinken tijdens de soundcheck de Afrikaanse jazzklanken van Bokomo Swing, op het moment dat de meeste deelnemers van het evenement zich aan het aanmelden zijn. Dit is de enige binnenlocatie waar een band optreedt. Veel mensen genieten buiten op het terras, maar wanneer de band echt begint te spelen zijn de stoelen binnen voor het podium snel gevuld.
"Met het mooie weer kunnen we dit evenement niet missen, hè?", meent Petra Jurriens. Samen met haar man is ze een van de eersten die een plek in de zaal inneemt. Het is de eerste keer dat ze meedoen. "Het doel van vandaag is genieten van de sfeer, van de mooie locaties, de fietstochten en het weer", vertelt Rein.
Het optreden duurt een half uur. Na afloop krijgt de band een luid applaus. Het publiek gaat vervolgens snel naar de fiets. Op naar de volgende locatie en natuurlijk het volgende optreden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.