'Gezin van omgekomen peuter bekend bij jeugdzorg'

Hulpdiensten hebben het kind uit het Noord-Willemskanaal gehaald (Rechten: Persbureau Meter)
Hulpdiensten hebben het kind uit het Noord-Willemskanaal gehaald
Het gezin van de 3-jarige peuter uit Utrecht die op 18 december in het water bij Ubbena is gevonden, was sinds 2017 bekend bij de zorginstanties. Een buurtteam ontfermde zich over vader, moeder en het kindje.
Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De vader van het jongetje, een 39-jarige man uit Utrecht, wordt verdacht van poging tot doodslag en onttrekking aan het wettig gezag. Hij was betrokken bij het te water raken van zijn zoon en zit sinds 19 december vast. Hij mag alleen met zijn advocaat praten.

Kindje overleden

Volgens de krant moest de verdachte zijn zoon op de fatale dag om 17.00 uur bij zijn moeder afzetten in Utrecht. In plaats daarvan gaat het een half uur later mis bij Ubbena. Het kind wordt nog uit het water gehaald door de hulpdiensten, maar overlijdt dertien dagen later, op Oudejaarsavond.
Het gezin was sinds 2017 bekend bij thuiszorgorganisatie SAVE, waar een buurtteam zich over het drietal ontfermde. De verdachte verschijnt woensdag voor de raadkamer van de rechtbank. Dan wordt duidelijk of hij nog minimaal negentig dagen blijft vastzitten. Eerder werd zijn voorarrest al met twee weken verlengd.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.