Man opgepakt na schietpartij met politie in Paterswolde

Op de Hayo Hindriksweg in Paterswolde is vannacht een schietpartij geweest. De politie heeft hier een 27-jarige man voor aangehouden. Niemand raakte gewond.
Rond 3.15 uur kreeg de politie een melding dat de man zijn vriendin zou hebben mishandeld. Ook zou ze opgesloten zitten in haar huis.

Man en politie schieten op elkaar

Toen agenten in Paterswolde aankwamen, werden zij vanuit een steeg naast het huis meerdere keren beschoten. De politie schoot daarop terug.
"De schutter verdween en omdat het donker en onoverzichtelijk was hebben we de straat afgezet en een arrestatieteam op laten roepen", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. "Die heeft de verdachte uit een tuin gehaald en aangehouden. In de omgeving is ook een wapen gevonden. Dat is in beslag genomen."
De vrouw is later ook aangehouden. "We doen onderzoek in de woning en sluiten niet uit dat we daar nog iets vinden", aldus Heidanus. "De vrouw was in de woning aanwezig en we willen weten wat zij weet van een wapen of wapens." Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau.
De politie is nog bezig met forensisch onderzoek. Rondom de woning wordt ook een hond ingezet om te zoeken naar sporen.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl