Vijf partijen kloppen bij Emmen aan voor supermarkt in Delftlanden

supermarkt
supermarkt © ANP/Koen van Weel
Bij de gemeente Emmen hebben zich vijf partijen gemeld die interesse hebben in de bouw van een supermarkt in de wijk Delftlanden.
In de wijk mag een supermarkt gebouwd worden met een maximale oppervlakte van 1.500 vierkante meter, aangevuld met detailhandel met een maximaal oppervlakte van 933 vierkante meter.
Volgens een woordvoerder betekent dit nieuws dat er gestart kan worden met de volgende stap in de verkoopprocedure. "We verwachten dat deze in het najaar gaat plaatsvinden. Hopelijk kunnen we dan eind van dit jaar of begin volgend jaar één van deze partijen kiezen."

Appartementen

Nu de Emmer wijk na jaren van een ingezakte woningbouwmarkt weer in de lift zit, acht de gemeente het hoog tijd voor een winkelcentrum aan de Zandzoom, waar de supermarkt bij in zit. Het gebouw komt vlak bij de twee scholen in de wijk te staan. De maximale bouwhoogte voor het pand ligt op 16 meter.
Boven de supermarkt en de andere winkels zijn appartementen mogelijk. Bezoekers van de winkels kunnen parkeren op een openbaar parkeerterrein naast het informatiecentrum aan de Zandzoom. Voor de bewoners van de beoogde appartementen kan dat op, in of onder het pand.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.