Fair-playprijs voor Fit Boys

Foto-onderschrift: Uit handen van Theo Hein ontvangt Gert Pronk van Fit Boys de Fair Play-bokaal 2019 (Rechten:  HZOD)
Foto-onderschrift: Uit handen van Theo Hein ontvangt Gert Pronk van Fit Boys de Fair Play-bokaal 2019
VOETBAL - Fit Boys mag zich een jaar lang de sportiefste ploeg van de regio Hondsrug en Zuidoost-Drenthe noemen. De zaterdagderdeklasser uit Beilen bleef Drenthina en SV Mussel, respectievelijk tweede en derde, voor in het Fair-Playklassement van 2019.
Met de uitreiking van de Fair-Playprijs wil scheidsrechtersvereniging HZOD het belang van sportiviteit en respect op de amateurvoetbalvelden benadrukken. Jaarlijks wordt de prijs in de zeven regio's van district Noord van de KNVB uitgereikt. Alle gele en rode kaarten en overige strafzaken worden in de beoordeling meegenomen.

Laagste strafgemiddelde

Fit Boys liep afgelopen seizoen 33 keer tegen een gele kaart aan en er viel één rode kaart te noteren. Daarmee behaalde de club uit Beilen het laagste strafgemiddelde. "Uiteraard begrijpen wij dat clubs liever kampioen in hun klasse worden, maar dat kan natuurlijk niet zonder sportiviteit. Opmerkelijk is dat Drenthina de laatste jaren steevast in de top drie eindigt. Ook lof voor de sportieve prestaties van promovendus SV Mussel", vertelt HZOD-voorzitter Theo Hein

Terugblik

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in clubhuis De Meerfluit in Emmen blikte Hein in vogelvlucht terug op afgelopen jaar. Zo werd er stilgestaan bij hoe de scheidsrechterscursussen bij de diverse voetbalverenigingen hun vruchten afwerpen. Cruciaal volgens Hein, omdat steeds meer clubs moeite hebben om scheidsrechters op te trommelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.