Oplossing voor containerprobleem Asserstraat in Rolde

PMD-container
Oplossing voor containerprobleem Asserstraat in Rolde © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Het probleem met het ophalen van de containers in de Asserstraat in Rolde is opgelost. Na overleg tussen de gemeente Aa en Hunze en de buurtvereniging Asserstraat mogen bewoners de containers in de straat weer aan beide kanten neerzetten. "We zijn er erg blij mee", reageert voorzitter Evelien Tuinier-Hofman van de buurtvereniging Asserstraat.
Mensen die op de oneven nummers woonden, moesten vanaf februari hun container aan de overkant van de weg neerzetten. Voorheen deden ze dit in de berm tussen de rijbaan en het fietspad aan de eigen kant van de weg. Omdat containers echter konden omvallen, wilde de gemeente dit niet meer. Het was op de drukke Asserstraat niet veilig voor de vuilnisophaler om te stoppen en de container weer rechtop te zetten, aldus Aa en Hunze.
Nu is ervoor gekozen dat de container voortaan voor 07.00 uur wordt geleegd. "Dan is het rustig genoeg zodat de vuilnisophaler kan stoppen. Wij vinden het ideaal, want we mogen de avond ervoor al de container aan de weg zetten", zegt voorzitter Tuinier-Hofman. We hebben goede gesprekken gehad met de gemeente en we zijn blij dat dit eruit is gekomen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.