Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh stap dichter bij bestuurlijke fusie

Dr. Nassau College Quintus
De locatie Quintus van het Dr. Nassau College, waar havo- en vwo-onderwijs wordt gegeven © Dr. Nassau College
De bestuurlijke fusie tussen het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh in Assen is een stap dichterbij. De raden van toezicht en medezeggenschapsraden van beide middelbare scholen in de regio in Assen zijn akkoord met het plan.
Dat betekent overigens nog niet dat de fusie definitief is. Zo moet de gemeenteraad van Assen ook nog goedkeuring geven. Wanneer die uitsluitsel geeft, is niet duidelijk.

'Verbetering onderwijskwaliteit'

De raden van toezicht en medezeggenschapsraden van beide schoolgemeenschappen zijn voorstander van een bestuurlijke fusie, omdat ze denken dat de kwaliteit van het onderwijs daarmee verbetert. Ook moet de fusie "bijdragen aan het behoud van het veelzijdige onderwijsaanbod in Noord- en Midden-Drenthe". Eerder gaven de scholen al aan dat ze de komende tijd een krimp van het aantal leerlingen verwachten.
Beide schoolbesturen garanderen dat leerlingen kunnen blijven kiezen uit de verschillende onderwijsconcepten. Ook is er nog altijd de keuze tussen christelijk of openbaar onderwijs.
In Beilen werken de twee scholen overigens al samen. De fusieschool in het dorp heet Volta.
Meerdere locaties
Het Dr. Nassau College heeft meerdere locaties. Zo kent Assen de locaties Quintus en Penta. Verder zijn er scholen in Gieten, Norg en dus Beilen. Ook heeft het Dr. Nassau College een Internationale Schakelklas in Assen voor nieuwkomers in Nederland.
De Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh heeft behalve de fusieschool in Beilen twee grote locaties in Assen: Salland en Lariks.
CS Vincent van Gogh Assen - school gesloten ivm Corona
De locatie Lariks van CS Vincent van Gogh © RTV Drenthe / Fred van Os

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.