Stelling: Consumentenvuurwerk moet nu echt verboden worden

Vuurwerkpakketten liggen klaar voor de verkoop (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Lauret)
Vuurwerkpakketten liggen klaar voor de verkoop
De vuurwerkdiscussie lijkt verhitter gevoerd te worden dan ooit. Vuurwerkliefhebbers willen niks weten van een verbod, terwijl de politiek langzaam opschuift naar een algeheel verbod van consumentenvuurwerk.
Voor velen hoort het erbij, ze zijn er van kinds af aan mee bezig: op oudjaarsdag rondlopen en de hele dag rotjes knallen. Als het donker wordt mag het mooiste siervuurwerk worden afgestoken. En na 1 januari is het voor de meesten weer een jaar wachten op de wondertollen en vuurpijltjes.
Maar zo onschuldig als hierboven geschetst, gaat het lang niet altijd. Hulpdiensten en artsen pleiten al jaren voor een verbod van consumentenvuurwerk. Zij zien de negatieve gevolgen of worden zelfs belaagd met vuurwerk tijdens hun dienst. Ook steeds meer burgemeesters willen een verbod. Professionele vuurwerkshows zouden een hoop ellende en ongeregeldheden voorkomen.

Stelling

Maar wat vindt u? Moet consumentenvuurwerk aan banden worden gelegd of gaat een totaalverbod te ver?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.