Opmerkelijke benzinediefstallen in Zeegse en Tynaarlo

Benzinedieven sloegen toe in Zeegse en Tynaarlo (Rechten: eigen foto)
Benzinedieven sloegen toe in Zeegse en Tynaarlo
Uit vijf auto's in Zeegse en Tynaarlo is de afgelopen weken op een bijzondere manier benzine gestolen: dieven boorden gaatjes in de benzinetank. Dat gebeurde onder meer op de parkeerplaats van Rib House Texas in Zeegse.

Vreemde lucht

André Steenhuis, die werkt als kok in het restaurant, rook zaterdag rond zeven uur 's avonds buiten een vreemde lucht. "Toen ik iets uit de schuur haalde, rook het op de parkeerplaats heel erg naar benzine."
Aan het eind van de avond wilde zijn collega wegrijden in de auto, maar kwam hij al bij de poort van het parkeerterrein stil te staan. "Toen hadden we wel door dat er meer aan de hand was", zegt Steenhuis. Met een zaklamp vonden ze een gat van ongeveer 3 centimeter doorsnee in de benzinetank.

Honderden euro's schade

Toen ze andere auto's controleerden, vonden ze in de brandstoftank van de auto van een andere collega ook een gat. Steenhuis vindt het erg vervelend: "Zij hebben voor een paar tientjes aan brandstof, maar wij hebben voor honderden euro's schade."
De mannen hebben aangifte gedaan, maar bleken niet de eerste. Tussen half december en afgelopen weekend is het al drie keer eerder gebeurd, zegt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. "Eén auto stond op de carpoolplaats bij Tynaarlo en de andere twee waren geparkeerd in het dorp. Ook hiervan is aangifte gedaan."
De politie heeft nog geen idee wie er achter de diefstallen zit.
Er werden gaatjes in de benzinetanks geboord (Rechten: eigen foto)
Er werden gaatjes in de benzinetanks geboord

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.