Vrachtwagen kantelt in Groningen, file op A28 opgelost

Ongeluk Julianaplein
Door het ongeluk staat het verkeer vanuit Drenthe stil © Persbureau Meter
Een gekantelde vrachtwagen op het Julianaplein bij Groningen heeft vanochtend voor een file gezorgd vanuit Drenthe. Op dit moment is de linker rijstrook gesloten, maar rijdt het verkeer wel weer door.
De wagen was gevuld met grond. Hoe die kon kantelen is niet bekend. De bestuurder raakte door het ongeluk gewond en is behandeld door ambulancepersoneel. Zijn wagen wordt geborgen.
Door het ongeluk was de weg tussen knooppunt Julianaplein en de afrit Helpman enige tijd afgesloten, maar ook het verkeer vanuit Drenthe liep vertraging op. Op de A28 tussen afrit Eelde en het Julianaplein stond op het hoogtepunt vijf kilometer file.

Spookrijders bij Haren

Tientallen automobilisten die 'geen zin' hadden om in de file te staan, besloten bij Haren tegen het verkeer in te rijden. Zij gebruikten de toerit als afrit, tot ontsteltenis van Rijkswaterstaat. "Bi-zar", zegt de wegdienst. "Er is constant doorstroming geweest, wat de actie van tientallen weggebruikers nog vreemder maakt. Niet te bevatten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.