Rietbrand Geesbrug houdt brandweer nog bezig: 'Waarschijnlijk tot ver in de middag'

De brand die gistermiddag uitbrak in een weiland aan de Coevorderstraatweg in Geesbrug, heeft de brandweer de hele nacht beziggehouden. En het werk is nog niet afgerond.
Het vuur is al even onder controle, maar het duurt nog even voordat de klus helemaal is geklaard, vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe. "De bult moet volledig worden afgeblust. Waarschijnlijk zijn we nog tot ver in de middag bezig."

Hoop riet

Het bluswerk richt zich op een grote hoop riet van zo'n 100 bij 30 meter die iets voor 17.00 uur vlam vatte. Meerdere korpsen, onder meer uit Emmen, De Krim en Hoogeveen werden opgeroepen naar de brandhaard, die zich vlak achter een kwekerij bevond. Ook een graafmachine van een naastgelegen bedrijf bood hulp.
De brandende bult leidde tot flink wat rookontwikkeling die in de wijde omtrek was te zien. De brandweerploegen die gisteren ter plaatse kwamen, zijn inmiddels afgelost door collega's die het werk de komende uren op zich nemen.

Veel vuur

Wat deze rietbrand een klus van de lange adem maakt, heeft onder meer te maken met de intensiteit. "Het riet brandt en gloeit heel erg. Tot in het hart van de bult zit veel vuur", verklaart de VRD-woordvoerder. "Dat maakt het lastig." De brandweer laat de bult in stukken trekken om die delen vervolgens te blussen.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.