Andringa grijpt met Nederland naast olympisch ticket

Robbert Andringa gaat niet naar de Olympische Spelen (Rechten: ANP/Andrzej Grygiel)
Robbert Andringa gaat niet naar de Olympische Spelen
Robbert Andringa uit Assen gaat niet met de Nederlandse volleyballers naar de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Berlijn werd voor de tweede keer op rij verloren en daardoor maakt Oranje geen kans meer op een olympisch ticket.
Gisteren werd al met 3-0 verloren van Servië. Ook vandaag leed Nederland een 3-0 nederlaag, nu tegen Bulgarije. De drie sets gingen met 25-19, 25-16 en 25-15 verloren.

Niet in de basis

Robbert Andringa begon niet in de basis bij Oranje, maar werd tijdens de wedstrijd wel meerdere keren in het veld gezet. Het lukte de Drent niet om zijn team aan een overwinning te helpen.
Nederland staat na twee nederlagen laatste in de groep met nul punten. Bulgarije gaat na twee zeges aan de leiding met vijf punten. De eerste twee landen plaatsen zich voor de halve finales. Alleen de winnaar van het OKT verdient een ticket voor Tokio.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.