Lukkien: 'Laten we stoppen over dat thuis- en uit-gelul'

VOETBAL - Eindelijk won FC Emmen weer eens op vreemde bodem en ook nog eens de verste uitwedstrijd van het seizoen, in het Spaanse Estepona, met 3-2 van Bundesligaclub FSV Mainz. Dick Lukkien was content, zo liet hij na afloop weten. "En laten we nu stoppen met dat thuis- en uitgelul."
De oefenmeester van FC Emmen zei het met een glimlach, maar het leek ook een boodschap. Een boodschap die past bij 'FC Emmen 2020', om het maar zo te noemen. Het trainingskamp moet de start zijn van een meer stabiele tweede helft van het seizoen. "En dan is deze wedstrijd een mooie aanvang", aldus Lukkien.

Lees ook:

"Ik was over het eerste half uur over ons voetbal zeer te spreken. We konden een half uur lang Mainz onze wil opleggen. Daarna kwamen zij beter in de wedstrijd. Na rust ging bij hen het tempo omhoog en was het lastig om aan het voetballen te komen, maar toonden we wel mentale weerbaarheid. Daardoor wonnen we met 3-2."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.