Vader van verdronken peuter bij Ubbena langer vast

Hulpdiensten hebben het kind uit het Noord-Willemskanaal gehaald (Rechten: Persbureau Meter)
Hulpdiensten hebben het kind uit het Noord-Willemskanaal gehaald
De vader van het driejarige jongetje dat 18 december in het water werd gevonden van het Noord-Willemskanaal bij Ubbena blijft 30 dagen langer vastzitten. De rechtbank heeft de gevangenhouding van de 39-jarige Utrechter bevolen.
Hij zit vast op verdenking van doodslag en onttrekking aan het wettig gezag. Het jongetje werd in kritieke toestand uit het water gehaald en overleed op oudejaarsavond in het ziekenhuis. De rechter had ook een periode van 90 dagen kunnen opleggen.
"Hij heeft gekozen voor 30 dagen omdat hij de verdachte anders pas op de pro-formazitting voor het eerst zou zien", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Nu kan na 30 dagen opnieuw gekeken worden of het verlengd moet worden. Zo'n beslissing heeft altijd veel impact."

Utrecht

De vader van het jongetje liet eerder via zijn advocaat weten onschuldig te zijn. De peuter zou volgens hem door een noodlottig ongeval in het water zijn geraakt. Waarom de man uit Utrecht met zijn zoontje onder een viaduct bij Ubbena was, is niet bekend. Hij had zijn zoontje om 17.00 uur die middag bij de moeder moeten brengen in Utrecht.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.