Wim Scholtmeijer uit Gieten stopt als korfbalbondscoach

KORFBAL - Wim Scholtmeijer uit Gieten stopt als bondscoach van het nationale korfbalteam. Na het EK, van 2 tot en met 7 november in België, neemt Scholtmeijer afscheid.

Begin 2014 werd Wim Scholtmeijer hoofdcoach van TeamNL Korfbal. Met het nationale team won hij twee keer het WK, een keer de World Games en drie keer het EK. In goed overleg hebben beide partijen besloten dat het na zeven jaar en even zoveel eindtoernooien tijd is voor iets anders.

"Ik ben het KNKV dankbaar dat ik op 31-jarige leeftijd de kans heb gekregen om bondscoach te worden. Ik kan al terugkijken op zes fantastische jaren, waarin ik me enorm heb kunnen ontwikkelen en we gaan deze periode goed afsluiten. De EK-finale in een uitverkochte Lotto (Lotto Arena in Antwerpen, red.) zou een prachtige finish zijn van een geweldige tijd", reageert Scholtmeijer op zijn aanstaande vertrek.

Naast Scholtmeijer nemen na het EK ook assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp afscheid van de nationale ploeg. Korfbalbond KNKV maakt binnenkort bekend wie het drietal opvolgt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Gieten korfbal EK Wim Scholtmeijer
Deel dit artikel: