Museum De Buitenplaats vindt nieuwe directeur in Groninger Museum

Mariëtta Jansen is de nieuwe directeur van museum De Buitenplaats (Rechten: Museum De Buitenplaats)
Mariëtta Jansen is de nieuwe directeur van museum De Buitenplaats
Museum De Buitenplaats in Eelde heeft een nieuwe directeur. Mariëtta Jansen komt over van het Groninger Museum en begint op 1 maart met haar werkzaamheden in Drenthe.
De Buitenplaats moest op zoek naar een nieuwe directeur omdat Patty Wageman haar functie neer heeft gelegd. Zij is vanaf februari directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Eelderwolde

Jansen, geboren in 1961, groeide op in Eelderwolde. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte op verschillende plekken voor ze in 2008 bij het Groninger Museum aan de slag ging. De laatste jaren was zij er werkzaam als conservator De Ploeg en Kunst van de 20e eeuw.
"Museum De Buitenplaats heeft al lange tijd mijn belangstelling", zegt Jansen. "Ik zie het als een Gesamtkunstwerk waar alle kunsten samenkomen: architectuur, beeldende kunst, muziek, literatuur en niet te vergeten het 17e eeuwse Nijsinghhuis en die prachtige beeldentuin. Ik kom er graag."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.